5 tips om jouw huisdier gezond te houden

Date:

Share post:

Omdat we onze huisdieren vaak als onze beste vriend zien, moeten we goed voor ze zorgen. Of het nou een hond, kat of konijn is; in dit artikel geven we jou 5 tips om jouw huisdier gezond te houden.

De juiste voeding


Het geven van de juiste voeding helpt jouw huisdier om op een gezond gewicht te blijven. Maar liefst 35 procent van de huisdieren in Nederland lijden namelijk aan overgewicht of obesitas. Het geven van de juiste voeding helpt om dit te voorkomen zodat jouw huisdier een langere levensverwachting krijgt. Huisdieren vervullen hun dagelijkse voedingsbehoeften door middel van een gebalanceerd dieet of kwaliteit voedsel. Toch kan het geen kwaad om bij je dierenarts te checken wat voor voedingsbehoeften jouw huisdier heeft. Zo kan het zijn dat jouw huisdier een te kort heeft aan bepaalde voedingsstoffen waardoor hij extra supplementen moet slikken.

Geef ze aandacht


Huisdieren hebben de neiging om “moody” of chagrijnig te zijn wanneer ze niet genoeg aandacht krijgen van hun baasje. Toch kan het ook fijn zijn voor het huisdier om een plekje te hebben waar ze kunnen terugtrekken, zeker als er kinderen in huis zijn. Dit kan namelijk erg overweldigend zijn voor huisdieren. Zorg er dan ook voor dat je een mand of kamertje voor het huisdier hebt waar ze kunnen terugtrekken.

Genoeg beweging


Wandelen, rennen, spelen met speelgoed; het maakt allemaal niet uit zolang je huisdier genoeg fysieke beweging krijgt. Het is ook belangrijk om je huisdier te blijven stimuleren. Kies dan ook vaker voor wat ander speelgoed of een keer een andere looproute. Of koop voor je knaagdieren een keer een balletje of een steen om aan te knagen.

De juiste verzorging


Elk huisdier heeft persoonlijke verzorging nodig. Zo moeten de nagels geknipt worden, de haren gekamd worden en in sommige gevallen moet het huisdier in bad. Wanneer je je huisdier kamt kan je ook gelijk kijken of er ongewilde plekjes zitten zoals wormpjes of vlooien. Op deze manier zorg je er ook voor dat je huisdier gezond blijft.

Reguliere dierenarts bezoekjes


Naast alle dagelijkse bezigheden en routines, is een jaarlijkse dierenarts controle ook nooit verkeerd. De dierenarts checkt dan of er risico is op ziektes en kan preventieve medicatie voorschrijven. Ook kan de dierenarts de tanden van je huisdier controleren en overig tandplak verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Related articles

De nieuwste en populairste sieradentrends

Sieradentrends evolueren en veranderen voortdurend, en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden. Maar dat...

Een konijn als huisdier, dit moet je weten

Konijnen zijn schattig. Met hun iconische oren, hun moppige benen en zenuwachtige neuzen, is het begrijpelijk dat veel...

Geld besparen op dierenvoeding doe je zo

Maar liefst 48 procent van de huishoudens in Nederland bezit een huisdier. Hierbij zijn vooral de honden, katten...

Waarom een huisdier goed is voor je gezondheid

Er is geen twijfel over mogelijk: dieren kunnen mensen een goed gevoel geven. En ze kunnen je ook...