Een konijn als huisdier, dit moet je weten

Date:

Share post:

Konijnen zijn schattig. Met hun iconische oren, hun moppige benen en zenuwachtige neuzen, is het begrijpelijk dat veel mensen er een als huisdier zouden willen hebben. Maar zoals bij elk huisdier, vereist het meebrengen van een konijn voorbereiding en kennis over waar je aan begint. Dit geldt vooral voor konijnen. De meesten van ons weten wat we kunnen verwachten als we een kat of een hond krijgen. Echter, de zorg voor een konijn is niet iets dat we zomaar weten. Dit zou kunnen verklaren waarom konijnen volgens PETA de op twee na meest overgeleverde dieren zijn in opvangcentra.

Konijnen kunnen 10 tot 12 jaar leven


Dit is misschien wel het belangrijkste om te weten als het om konijnen gaat, omdat ze in de loop van hun leven een aanzienlijke hoeveelheid dagelijkse en wekelijkse zorg nodig hebben. Gezien hoe lang ze leven, is het een flink stuk werk dat meer is dan alleen voeren en opruimen na hun kak. Het is een bijzonder grote verplichting als een konijn als huisdier aan een kind wordt gegeven. Vervolgens gaat het kind naar de universiteit is het konijn de verantwoordelijkheid van de ouder of voogd geworden.

Het zijn geen geweldige huisdieren voor kinderen


Ja, elk kind zou dol zijn op een hoppig klein konijntje om zijn eigen konijn te noemen, maar het konijn is misschien minder blij met een klein kind als hun primaire verzorger. Konijnen zijn prooidieren, en als zodanig schrikken ze gemakkelijk van harde geluiden en slingerende bewegingen. Konijnen oppakken is ook een no-go, omdat ze dan kunnen denken dat ze door een roofdier zijn gegrepen. Er wordt ouders of verzorgers ten zeerste aangeraden om te wachten tot de kinderen ouder zijn voordat het gezin een konijn adopteert.

Ze zijn graag bij andere konijnen


Konijnen zijn sociale dieren die van elkaar afhankelijk zijn om in het wild te overleven. Een konijn alleen moet te allen tijde alert zijn op potentiële roofdieren. Als er nog een konijn in de buurt is, verspreidt dat de verantwoordelijkheid. En omdat konijnen alleen konijn spreken, voelen ze zich enorm veiliger als er nog een konijn in de buurt is. In verband hiermee is het castreren van je konijn een goed idee als je twee konijnen gaat krijgen. Het is ook over het algemeen slim, zelfs als je het bij één konijn wilt houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Related articles

De nieuwste en populairste sieradentrends

Sieradentrends evolueren en veranderen voortdurend, en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden. Maar dat...

5 tips om jouw huisdier gezond te houden

Omdat we onze huisdieren vaak als onze beste vriend zien, moeten we goed voor ze zorgen. Of het...

Geld besparen op dierenvoeding doe je zo

Maar liefst 48 procent van de huishoudens in Nederland bezit een huisdier. Hierbij zijn vooral de honden, katten...

Waarom een huisdier goed is voor je gezondheid

Er is geen twijfel over mogelijk: dieren kunnen mensen een goed gevoel geven. En ze kunnen je ook...