Waarom een huisdier goed is voor je gezondheid

Date:

Share post:

Er is geen twijfel over mogelijk: dieren kunnen mensen een goed gevoel geven. En ze kunnen je ook helpen gezond te blijven. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel manieren een huisdier je gezondheid kan verbeteren.

Stemmingsboost


Het duurt maar een paar minuten met een hond of kat om je rustiger en minder gestrest te voelen. Je lichaam maakt in die tijd daadwerkelijk fysieke veranderingen door die een verschil maken in je humeur. Het niveau van cortisol, een stresshormoon, daalt. En serotonine, een feel-good chemische stof die je lichaam maakt, stijgt.

Betere bloeddruk


Je moet nog steeds op je gewicht en lichaamsbeweging letten. Maar het hebben van een huisdier kan je helpen jouw bloeddruk onder controle te houden. In een onderzoek onder 240 echtparen hadden eigenaren van gezelschapsdieren een lagere bloeddruk en lagere hartslag tijdens rust dan mensen die geen huisdier hadden. Een andere studie toonde aan dat wanneer kinderen met hoge bloeddruk hun hond aaien, hun aantal verbeterde.

Lager cholesterol


Je let op wat je eet en traint. Als je ook een huisdier hebt, kan er een cholesterolvoordeel zijn. Mensen die huisdieren hebben, hebben over het algemeen een beter cholesterol- en triglyceridengehalte dan mensen die dat niet hebben. De reden daarvoor is niet duidelijk. Een deel daarvan zou de actievere levensstijl kunnen zijn die gepaard gaat met het hebben van huisdieren.

Help je hart


Mensen met katten en honden kunnen enkele voordelen voor het hart hebben. In een 20-jarige studie hadden mensen die nooit een kat hadden, 40% meer kans om te overlijden aan een hartaanval dan degenen die dat wel hadden. Een andere studie wees uit dat hondenbezitters een jaar na een hartaanval een betere overlevingskans hadden. Over het algemeen hebben eigenaren van gezelschapsdieren minder kans om te overlijden aan een hartaandoening, inclusief hartfalen.

Depressie verlichten


Niemand houdt onvoorwaardelijk meer van je dan je huisdier. Het kan je zelfs helpen om te gaan met en te herstellen van een depressie. Jouw huisdier zal naar je luisteren zolang je wilt praten. Je zult je waarschijnlijk rustiger voelen als je een kat of hond aait. En het verzorgen van een dier – het uitlaten, het verzorgen, ermee spelen – haalt je uit jezelf en helpt je om je beter te voelen over de manier waarop je je tijd doorbrengt.

Geef je conditie een boost


Als je een hond hebt, ben je waarschijnlijk actiever dan iemand die er geen heeft. Een dagelijkse wandeling van 30 minuten met je hond helpt je in beweging te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Related articles

De nieuwste en populairste sieradentrends

Sieradentrends evolueren en veranderen voortdurend, en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden. Maar dat...

5 tips om jouw huisdier gezond te houden

Omdat we onze huisdieren vaak als onze beste vriend zien, moeten we goed voor ze zorgen. Of het...

Een konijn als huisdier, dit moet je weten

Konijnen zijn schattig. Met hun iconische oren, hun moppige benen en zenuwachtige neuzen, is het begrijpelijk dat veel...

Geld besparen op dierenvoeding doe je zo

Maar liefst 48 procent van de huishoudens in Nederland bezit een huisdier. Hierbij zijn vooral de honden, katten...