Wat zijn de laatste trends voor huisdieren

Date:

Share post:

Wil je een betere huisdierouder zijn? Wij zetten de belangrijkste trends op het gebied van huisdierverzorging op een rijtje.

Bekijk hieronder de trends…

Oplossingen voor het bestrijden van angst


De lockdown is moeilijk geweest voor ons allemaal – zelfs onze huisdieren. Volgens onderzoek is de vraag naar oplossingen voor training en angst “tien keer hoger” dan het niveau van vóór de pandemie, waarbij eigenaren op zoek zijn naar nieuwe oplossingen om hun huisdieren te helpen. Als jouw hond tekenen van verlatingsangst vertoont, geef hem dan iets om mee te spelen om verveling te voorkomen, zoals langdurige traktaties of kauwspeeltjes.

Huisdier ouders worden groen


Familiedieren produceren een zware pootafdruk, daarom zullen meer eigenaren kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke huisdierproducten. Volgens onderzoek mogen we meer mindfulness verwachten, een ‘hoe-kan-ik-verminderen’-mentaliteit en producten als duurzame eiwitbronnen voor huisdiervoeding, verpakkingen en kattenbakvulling.

Verbetering van huisdiervoeding


Het verbeteren van de kwaliteit van huisdiervoer en het verbeteren van de voeding is ook een toptrend, waarbij eigenaren ervoor zorgen dat hun harige vrienden een gezond, uitgebalanceerd dieet krijgen dat bij hun behoeften past. Daarnaast zullen velen van ons op zoek gaan naar alternatieve eiwitbronnen met meer voedingsvoordelen en minder impact op het milieu. En waar mogelijk kiezen voor vers voedsel voor huisdieren.

Investeren in tech


Betreed een nieuwe golf van huisdiervriendelijke gadgets om eigenaren van gezelschapsdieren te helpen voor hun nieuwe gezinsleden te zorgen. Zo voorspellen de experts dat eigenaren meer geld zullen investeren in de aankoop van op technologie gebaseerde oplossingen dan ooit tevoren. Sommige hiervan omvatten door honden geactiveerde videogesprekken, virtuele dierenartsbezoeken, slimme halsbanden en oplossingen voor gezondheids- en veiligheidsbewaking.

De humanisering van huisdieren gaat door.


De band tussen huisdieren en mensen zal alleen maar sterker worden, waarbij veel eigenaren hun harige vrienden verwennen met luxe zoals biologisch beddengoed, maaltijdbezorgdiensten en tv-abonnementen.

Als je het de meeste huisdiereigenaren vraagt, zullen ze zeggen dat het hun hoogste prioriteit is om hun huisdieren een gelukkig, gezond en bevredigend leven te geven – en ze zullen er alles aan doen om dat mogelijk te maken. We naderen echt een punt waarop hetzelfde kan worden gezegd voor ouders van huisdieren ten opzichte van ouders van kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Related articles

De nieuwste en populairste sieradentrends

Sieradentrends evolueren en veranderen voortdurend, en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden. Maar dat...

5 tips om jouw huisdier gezond te houden

Omdat we onze huisdieren vaak als onze beste vriend zien, moeten we goed voor ze zorgen. Of het...

Een konijn als huisdier, dit moet je weten

Konijnen zijn schattig. Met hun iconische oren, hun moppige benen en zenuwachtige neuzen, is het begrijpelijk dat veel...

Geld besparen op dierenvoeding doe je zo

Maar liefst 48 procent van de huishoudens in Nederland bezit een huisdier. Hierbij zijn vooral de honden, katten...